Това би било чудесно топло предястие за Вашите гости, което да приготвите предварително и само да запечете преди сервиране.
Моята рецепта за палачинки съм писала и друг път, но все пак :
1 яйце,
2 суп. л. брашно
100 - 150 мл. прясно мляко
За плънката:
лук,
чесън,
гъби
2-3 настъргани моркова
1 настърган домат
100 мл олио
кимион
зеленчуците за запържват леко в мазнината и след като отпуснат сосче, се похлупват с капак и се оставят на бавен огън а 10-15 мин.
С готовата смес се напълват палачинките, завиват се на рула и се подреждат в тавичка за печене.
Запичат се за около 15 мин в загрята фурна на 180 градуса, като в последните 5 мин се поръсват с сиренето чедър.
Пожелание може да поръсите и с кашкавал!
Няма коментари:
Публикуване на коментар