сряда, 10 юни 2015 г.

Спагети с чеснови доматчета, козе сирене и бекон

Смело мога да кажа, че вкъщи сме почитатели на италианката кухня, като започнем от пастата, минем през пицата и завършим с ред други глезотийки.

Този следобед реших да експериментирам със спагетите и резултата беше повече от вкусен.

Ще дам относителни количества, за да ги пречупите през Вашия вкус ако решите да пробвате тази вкусотийка!


Малко по-малко от 1 пакет спагети
2 големи домата
голяма скилидка чесън
бекон - около 200 грама
козе сирене - около 200 грама
малко зехтин за готвене
босилек

Сварете  спагетите и ги измийте със  студена вода за да не залепнат.

Сложете зехтина  да се загрее, добавете малко от бекона , за да отпусне своя аромат, добавете наситнения чесън. След това нарежете доматите на шайби дебели около 6-7 мм и запържете за около 2-3 мин от всяка страна
След като доматите са готови, добавете останали бекон и запържете за кратко, добавете обилно настъргано сирене. Имайте предвид, че доматите също са отпуснали сок, така че се получава леко  беконово - чесново сосче.
Готовите доматени филийки наредете като канапе  в чинийката и поръсете с настъргано козе сирене и босилек



Сложете спагетите отгоре, бекончетата и останалото сирене, натрошено на едро.


Можете да добавите само още едно нещо и това е чаша охладено бяло вино!
Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар