петък, 26 юни 2015 г.

Агнешка плескавица на тиган

Ето моето, леко не стандартно, леко пикантно, и много вкусно предложение!

Това така да се каже голямо цвърчащо "кюфтенце" пълно с топящ се кашкавал и аромат на гъби и подправки, ще Ви пренесе в един по-вкусен свят.

Има много рецепти за сръбска или македонски плескавици, но аз комбинирах по усет това което ще се хареса в къщи

за една плескавица Ви трябват:
200 гр. агнешка кайма
половин глава лук - нарязан на ситно
една люта чушчица нарязана на ситно
3-4 печурки на ситно
50 грама кашкавал
щипка индийско орехче
щипка чубрица
щипка лют червен пипер
1 скилидка чесън

Нарежете лука, гъбите и лютата чушка на ситно и добавете към каймата
Омесете добре и разстелете , добавете нарязания на ивици кашкавал

 Оформете плескавицата с дебелина около 1 см.
Загрейте олио в тиган и сложете за 1 минута д а се запържи в него скилидка смачкан чесън, после добавете плескавицата и на слаб котлон , пържете докато е готова.

Да ви е сладко!



... и това което бихте могли да направите е да си налеете в допълнение чаша охладено вино.
Наздраве!