Хрупкави, хрупкави, хрупкави, и не можеш да спреш да си взимаш от тях
Можете да си ги приготвите за всякакъв подвод, под всякаква форма, подходящи по време на пътувания, за лежерни следобеди, празници или просто повод да си доставите малко хрупкаво удоволствие
125 гр. масло
100 гр олио
125 гр. крема сирене
1 к. лъжичка сол
1 чаена лъжичка сушен лук
1/2 пакетче бакпулвер
около 200-250 грама брашно
Сусам и маково семе за поръсване
1 разбито яйце за намазване
Замесва се меко и леко ронливо тесто
разточва се кора с дебелина 3-4 мм и се намазва се с разбитото яйце
Поръсва се със семената и се нарязва на лентички
Пече се в загрята фурна докато се зачервят- около 10-15 мин
Много хубава рецепта. Ще я пробвам задължително :)
ОтговорИзтриванеНаистина са бързи, приятни и много подходящи за гризкане от мъничета :)
ОтговорИзтриване