четвъртък, 24 септември 2015 г.

Агнешка зеленчукова яхния

Ежедневието ме е връхлетяло с пълна сила, и след дълго чудене каво да сготвя, направих тази агнешка яхнийка, но тъй ката стана толкова вкусна реших да я споделя тук.

Необходими продукти:
3 картофа
2 големи моркова
шепа грах
1/4 глава лук
скилидка чесън
200 мл доматен сок
1 суп. л брашно
1 суп.л червен пипер
олио
сол на вкус

Загрях олиото и запържих лука, нарязаните моркови и картофи. Извадих ги в отделен съд и добавих 1 суп. л брашно в  сгорещеното олио, и 1 суп. л. пипер, разредих с доматения сок, около 500 мл вода и 500 мл агнешки бульон. Добавих предварително свареното  и обезкостено агнешко, сол на вкус и остави да покъкри още 30 мин на слаб огън.


Няма коментари:

Публикуване на коментар