Сладкарската индустрия се развива с пълна сила, за жалост обаче, когато ти се наложи да ти направят нещо конкретно, започваш да се сблъскваш с хиляди прегради, безумни обяснения .. и каво ли още не...
Напълно умишлено ще изпусна всички останали причини, поради които трябваше да направя тези захарни розички, за да спомена само най важната от тях., а именно § рожден ден на прекрасното ни голямо момиче!
И понеже винаги искаме всичко да е красиво стилно и изпипано, почти през всички години до сега ми се налагаше да се заемам с украса, декорация, и всички други дребни детайли, които правят празника специален.
Тази година желанието беше едно - рози, и то не кави да е, а жълти и червени! Намерихме подходящата рокля и оставаше само подходящата торта.. или по точно украса за торта :)
Няма да се впускам в много обяснения, защото правенето на рози не е нито трудно, нито специално. Постарала съм се да направя снимки стъпка по стъпка, от които всичко се вижда!
Работих с готов фондан, купен от магазина.
Оставя се на стайна температура поне 1 час преди да започнете да работите с него. Откъсвате парче, омесвате го отново и точите върху хартия за печене.
Започнете с малко фитилче, което е центъра на розата
Идва ред и на листенцата
И в заключени само искам да кажа, че когато правите нещо с желание, особено, когато е за любимите Ви хора, резултата е обречен на успех!
Още малко ръчно изработени дреболийки за празника
Няма коментари:
Публикуване на коментар