понеделник, 28 септември 2015 г.

Рози от фондан или моделираща захарна маса


Сладкарската индустрия се развива с пълна сила, за жалост обаче, когато ти се наложи да ти направят нещо конкретно, започваш да се сблъскваш с хиляди прегради, безумни обяснения .. и каво ли още не... 
Напълно умишлено ще изпусна всички останали  причини, поради които трябваше да направя тези захарни розички, за да спомена само най важната от тях., а именно § рожден ден на прекрасното ни голямо момиче!

И понеже  винаги искаме всичко да е красиво стилно и изпипано, почти през всички години до сега ми се налагаше да се заемам с украса, декорация, и всички други дребни детайли, които правят празника специален.

Тази година желанието беше едно - рози, и то не кави да е, а жълти и червени! Намерихме подходящата рокля и оставаше само подходящата торта.. или по точно украса за торта :)
Няма да се впускам в много обяснения, защото правенето на рози не е нито трудно, нито специално. Постарала съм се да направя снимки стъпка по стъпка, от които всичко се вижда!


Работих с готов фондан, купен от магазина.
Оставя се на стайна температура поне 1 час преди да започнете да работите с него. Откъсвате парче, омесвате го отново и точите върху хартия за печене.
Започнете с малко фитилче, което е центъра на розата



Идва ред и на листенцата


И в заключени само искам да кажа, че когато правите нещо с желание, особено, когато е за любимите Ви хора, резултата е обречен на успех!

Още малко ръчно изработени  дреболийки за празника









Няма коментари:

Публикуване на коментар