Направих тези лодчици с идеята да се превърнат в красиви предястия , пълни с различни видове колбаси, след като ги изпекох обаче и станаха толкова приятно топящи се в устата, че количеството им директно се стопи на половина.
... и така първоначалната ми идея доста се промени, но все пак се получи вкусен завършек!
За тестото:
600 гр. брашно
1 пакетче суха мая
1 чаена лъжица сол
1чаена лъжица захар
100 мл. олио
200 мл. хладка вода
Продуктите се смесват буквално заедно и наведнъж и се замесва меко тесто.
Оставя се да втаса около 20 минути.
През това време се приготвя сместа за намазване
50 гр. меко, почти разтопено масло
скилидка наситнен чесън
малко босилек нарязан наситно
Готовото тесто се разделя на парчета с големина колкото яйце
Разточва се кора с диаметър около 25-30 см и дебелина 5 мм
От нея се оформят лодчиците и се подреждат в тавата за печене
Намзават се с чесновата паста
и се изпичат във загрята фурна за 10-15 минути.
Можете да ги похапнете така, да им настържете кашкавал или да ги поръсите със сирене, или просто да импровизирате
вторник, 29 септември 2015 г.
Лодчици с босилково-чеснова паста
Ето една чудесна рецепта, която може да се превъплъти в най различни вкусотийки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар