И за да разнообразим малко менюто си приготвихме тази италианска вечеря с привкус от българската кухня.
200 грама паста Ное
Предварително се сварява леко за 2-3 минути във вряща подсолена вода.
За плънката
200 грама шунка
3 големи домата / единия за основа, другите два за плънката/
скилидка чесън
шепа нарязан на ситно босилек
В около 100 мл сгорещено олио се пуска смачканата скилидка чесън за няколко секунди, после я изваждате, добавяте шунката и двата прясно настъргани домата, трябват им буквално 5-6 минутки заедно, поръсвате с пресния босилек и дръпвате от котлона.
Започва подреждането във формичката в която сте решили да печете.
Първо подмазвате леко с мазнина, и нареждате еди ред доматени филийки с дебелина 5-6 мм
Изсипвате предварително сварената и изцедена паста
и отгоре заливате с плънката
Слагате във фурната за около 25-30 минути да се запече.
И тук идват българската нотка в моята рецепта - реших да пробва вместо с класическа залива за лазаня, да използвам тази:
2 яйца
300 гр. кисело мляко
1 суп. л брашно
1 щипка сода бикарбонат
200 гр натрошено обезсолено краве сирене
Всички продукти се объркват добре и се залива запечената паста, оставя се във фурната докато заливката порозовенее,
Това което липсва на снимката е чашата бяло вино с което да се допълни вечерята :) Да ви е вкусно
Няма коментари:
Публикуване на коментар