понеделник, 28 септември 2015 г.

Ное - паста на фурна

И за да разнообразим малко менюто си приготвихме тази италианска вечеря с привкус от българската кухня.
200 грама паста Ное

Предварително се сварява леко за 2-3 минути във вряща подсолена вода.

За плънката
200 грама шунка
3 големи домата / единия за основа, другите два за плънката/
скилидка чесън
шепа нарязан на ситно босилек 

В около 100 мл сгорещено олио се пуска смачканата скилидка чесън за няколко секунди, после я изваждате, добавяте шунката и двата прясно настъргани домата, трябват им буквално 5-6 минутки заедно, поръсвате с пресния босилек и дръпвате от котлона.

Започва подреждането във формичката в която сте решили да печете.

Първо подмазвате леко с мазнина, и нареждате еди ред доматени филийки с дебелина 5-6 мм
Изсипвате предварително сварената и  изцедена паста
и отгоре заливате с плънката

Слагате във фурната за около 25-30 минути да се запече.

И тук идват българската нотка в моята рецепта - реших да пробва вместо с класическа залива за лазаня, да използвам тази:
2 яйца
300 гр. кисело мляко
1 суп. л брашно
1 щипка  сода бикарбонат
200  гр натрошено обезсолено краве сирене

Всички продукти се объркват добре и  се залива запечената паста, оставя се във фурната докато заливката порозовенее, 

Това което липсва на снимката е чашата  бяло вино с което да се допълни вечерята :) Да ви е вкусно


Няма коментари:

Публикуване на коментар