петък, 18 септември 2015 г.

Салата с печен патладжан, розови домати и катък

Лятото е почти към своя край, изпълнено с аромати, свежи зелени подправки и  дълги вечери изпълнени със сладки приказки, то това ми навява тази прекрасна лятна салатка.
...и понеже получихме този необичаен алкохолен подарък от Полша, решихме че би била идеално допълнение!

Патладжаните се нарязват на шайби и  се оставят в солена вода за поне час за да отпуснат горчивия си сок, подреждат се плътно в тавичка, поливат се обилно с олио и се изпичат във фурната. На мен мои отне около 45 минути на 200 градуса с вентилатор.
В чиния се слага канапе от изпечените патладжани, върху тях се сипва катъка / аз купувам готов от магазина/, а отстрани се нареждат розовите домати поръсва се обилно с босилек и се полива със зехтин!

 Да ви е вкусно!!!И наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар