неделя, 22 януари 2017 г.

Портокалово пиле в сметанов сос

Ако се чудите как да разнообразите пилешкото, предлагам Ви този портокалов вариант на семпла семейна вечеря.

Необходими са Ви:
Пилешки бутчета

За портокаловата марина
сока от 1 портокал
розмарин
Сол на вкус

Бутчетата се поставят в тази марина в хладилника за 1 нощ.
  На другия ден, добавете малко мазнина и запечете в тавичка на умерена фурна.

За сметановия сос 
30 гр .масло
няколко гъби нарязани
200 мл студена вода
150 мл готварска сметана
1 суп. л брашно
сол на вкус

Загрейте маслото и добавете гъбите, след като се запържат, добавете брашното и веднага щом стане златисто сипете студената вода и бъркайте енергично за да не стане на бучки.
Щом де сгъсти добавете сметаната, посолете и дръпнете от котлона. 
Сервирайте с изпечените бутчета