вторник, 3 януари 2017 г.

Таятеле с горгонзола и сушени смокини


Едно бързо за приготвяне ястие, на което да се насладите в снежните зимни вечери с чаша червено вино .... всъщност би му отивало и чаша бяло вино, а защо не и прохладата на пролетно летния вятър ... и пак се отнесох в мисли!

Необходими са ви  около 150 гр. таятеле / в сурово състояние/
100 гр горгознола
1 суп. л масло
5-6 сушени смокини, нарязани 
шепа запечени орехи

Сварете пастата и отделете настрани
В тиган добавете маслото и натрошената горгонзола и оставете на много слаб огън да се разтопи, когато е готова, върнете при нея пастата и добавете смокините. Разбъркайте и сервирайте поръсено със шепа запечени орехи.