събота, 28 януари 2017 г.

Агнешка корона

Почивните дни са времето в което обичам да глезя семейството си, това беше повода и за тези агнешки корони!

Разполагах с около 1 кг. агнешки ребърца
Тук е мястото да спомена, че колкото по дълги са ребърцата, толкова по красива корона ще получите - моите не бяха от най - дългите, но за сметка на това домашни и неописуемо вкусни!

Месото се маринова за 2 часа в
1 суп. л. зърнеста горчица
1 голяма скилидка чесън
сол на вкус
1 суп. л мазнина, аз използвах зехтин, но чудесно се заменя с олио
1 суп. л ситно нарязан магданоз

След като е мариновано, отделете внимателно месото до средата на костта и го прегънете  надолу. За една корона е необходимо парче ребърца с около 20 см дължина.
Завийте внимателно короната и фиксирайте с клечка за зъби

Подредете в тавичка, добавете вода да покрие дъното на тавата  поне 1 см, ако имате място в тавичка добавете цели мали картофчета, покрийте с фолио и печете на 200 градуса, докато постигнете желаната степен на печене.

В къщи всички обичаме по препечено месо :