събота, 7 януари 2017 г.

Нова година 2016

Колкото по изобилна е трапезата в Новогодишна та нощ, толкова по изобилна ще е годината!

Ето част от нещата които приготвяме в къщи!

Капама, за която ще разкажа малко по надолу,
салатите, те са това от което се хапва най - много през цялата нощ!
А какво по - хубаво от това да изглеждат празнично

Баница с дрянови пъпки
и  разбира се питка

и за къде сме без едни вкусни и сочни шишчета , овкусени с черен пипер, кимион и сол
 С малко лук и чушчица за още по невероятен вкус
и метнати на скарата

И не на последно място капамата, това невероятно вкусно ястие, сготвено на бавен огън в глинен съд, съдържащ в себе си безброй малки сърмички
пилешка пържола от бут
заешко бутче
свинско джоланче
домашен суджук

Най - отдолу слагам едно голямо листо от кисело зеле, подреждам ред сърмички, ред месо
пак ред сърмички .... най отгоре завършвам с джоланчетата

Пъхнете във фурната на бавен огън за поне 2 часа
... а после се насладете на вечерта