За плодовата смес:
1 настъргана ябълка
шепа стафиди
шепа орехи
кората на един портокал
1 чаена лъжичка настърган джинджифил
1 суп.л. мед
канела
50 мл. червен ароматен ром
Сложете всичко в купа, разбъркайте и оставете на хладно докато забъркате кексовото тесто
За кексовото тесто
4 яйца
200 гр. кисело мляко + 1 кафяна лъжичка сода
150 гр. олио
200 гр кафява захар
250 - 300 гр. брашно
За шоколадовия ганаш
100 мл сладкарска сметана
100гр шоколад
Яйцата се разбъркват с миксер, добавя се олиото и захарта, накрая млякото с угасената в него сода.
Постепенно се добавя брашното.
В
забърканото тесто се изисипват плодовата смес и се пече на 180 градуса в
тавичка постлана с готварска хартия и леко подмазана с масло.
За ганаша -загрейте сметаната на водна баня и добавете начупения шоколад, бъркайте докато се разтопи.
След като сладкиша е готов, надупчете с клечка за зъби и полейте с ганаша
Украсете със свежи плодове и просто му се насладете!
Няма коментари:
Публикуване на коментар