събота, 19 ноември 2016 г.

Коледен щолен с извара

Остава  малко повече от месец до Коледа, време в което всички близки се събират заедно заобиколени от невероятния аромат на бор,  на топлина, на огнище!

Време което трябва да споделим с любимите ни хора ... усмивки... топлина...домашен уют

Този не традиционен плодов щолен е една частичка, която ще поднеса на коледната ни трапеза тази година!



И отново част от кампанията на Олимпус България  -  как всяка заета и динамична жена може да приготви нещо вкусно с лекота.


Необходими са Ви:
2 яйца
1 пакетче-125 гр масло + 3 суп. л. олио
150 гр. захар
250 гр. извара Olympus
пакетче ванилия 
пакетче бакпулвер
кората на 1 лимон
100 гр  кандирани плодови кори / можете да намерите готови  в Лидл/
1 суп. л. сладко от портокалови корички
100 грама стафиди
5-6 сушени смокини, нарязани на дребно
около 500 гр. брашно

Пудра захар за поръсване

С миксер разбийте яйцата, добавете разтопеното масло масло и олиото, добавете и захарта, разбийте добре.
Последователно добавете изварата, плодовете и кората от лимон. Добавете половината брашно, ванилията и бакпулвера и разбъркайте  отново с миксера.
Сложете останалото брашно на плота изсипете места и замесете меко тесто. Разделете на 2 за два малки щолена.

Разстелете
и завийте на  руло, за да добие традиционната форма на бебе повито в пелени.

По средата можете да добавите и малко марципан.
Изпечете на 180 градуса докато добие златист цвят. 
Можете да го пробвате с клечка.
След като е изпечен поръсете още топъл обилно с пудра захар и покрийте с кърпа за престои поне 1 час.

Пожелавам Ви да посрещнете прекрасни празници! Нека е светло в душите и сърцата ни, да сме заобиколени от близките ни хора и  обградени с нестихваща любов!





Няма коментари:

Публикуване на коментар