събота, 5 ноември 2016 г.

Зеленчукови кюфтенца

Защо да не разнообразим деня и менюто си с тези  много вкусни малки кюфтенца!

200 гр кайма
1 червена чушка
1/2 връзка магданоз
1 купичка почистен карфиол
1/4 глава лук
1 филия стар хляб накиснат в прясно мляко
1 яйце
малко сол на вкус
кимион
индийско орехче

Твърдите съставки се смилат на резачката 


и се смесват с каймата и хляба

трябва да получите горе - долу това

Оформят се малки кюфтенца, които се овалват смес 1:1 от царевично и обикновено брашно, подреждат се върху хартия за печене, поливат се с малко олио и се изпичат в предварително загрята фурна.

Насладете им се с млечно чеснов сос!

Няма коментари:

Публикуване на коментар