четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Качамак

Обичам да предавам на тардиционите рецепти, не традиционен облик.

В къщи обичаме да си похапваме това ястие, освен че е вкусно е и изключително лесно за приготвяне.

1 чаена чаша царевично брашно
3 чаени чаши вода
1 кафяна лъжичка сол - не прекалявайте с нея, защото сиренето също внася солен вкус в ястието
1/4 пакетче масло
сирене според вашия вкус

Водата се слага да заври добавя се солта и когато е готова цялото количество царевично брашно се изсипва на веднъж, като започва да се бърка с дървена лъжица не прекъснато.
Трябва да получите хомогенна царевична смес, която да се събира на топка и да се отделя от стените на съда. Това обикновено става на няколко минути.

Изсипете половината смес, отгоре натрошете сирене и  разпределете половината масло, добавете останалия качамак и останалото масло и надупчете повърхноста с вилица, за да може маслото да слезе надолу.

Обикновено, отгоре се полива със запържено масло, или мас и  малко червен пипер, но този път аз избрах друга визия за нашите чинийки!

Добър апетит!