Все още се намират тикви по пазарите и то наистина сладки и хубави и винаги можете да импровизирате с тях така, че крайния резултат да е повече от впечатляващ
Тиква, канела карамфил ....
Чия и заквасена сметана ...
Не изисква големи усили а е истинска наслада за небцето - комбинация от вкусове и аромати!
За бисквитения блат - 240 грама маслени бисквити
4 суп. л олио
4 суп. л хладка вода
Бисквитите се смилат смесват се с опиото и водата и се разстилат на дъното на формата.
За млечната част
400 гр. заквасена сметана
1 суп. л чия
2 суп. л пудра захар
За тиквеното пюре
около половин кг. тиква се нарежда в тавичка за печене, поръсва се с кафява захар 3-4 суп. л., няколко розички карамфил, щипка канела, Долива се вода така че да е на половината на височината на тиквата и се слага във фурната на 200 гр. докато стане готова, добавя се 1 суп. л. мед и се пюрира.
Сладкиша се сглобява, като върху бисквитения блат изсипвате сметановата смес, а отгоре внимателно с лъжичка се разпределя тиквеното пюре!
Няма коментари:
Публикуване на коментар