сряда, 9 ноември 2016 г.

Крем супа от тиква

Есента е към своя край, и няма да есен, ако пое веднъж не сме си направили крем супа от тиква.

Плод или зеленчук, като най - редовно ме пита дъщеря ми, несъмнено в правилната комбинация от съставки, от тиквата можем да получим както уникални десерти, така и невероятни ястия!

Много нежна и лека храна е днешната ми крем супичка.
Изберете не много сладка тиква за това ястие.

Количеството на тиквата зависи от гъстотата която обичате, аз използвам 1 парче с размер около 10/ 10 см за 1 порция.

Тиквата се нарязва  на малки кубчета и се слага да се свари с вода която да я покрие поне 3 пръска над  нея.

1/ глава лук
скилидка чесън
малко джинджифил
черен пипер и кимион на вкус
сол 
1/3 пакетче масло или около 40 грама
щипка шафран за разкош
малко парченце сирене

Към тиквата се добавят наситнения чесън и лук, джинджифила и солта и се оставя да ври на слаб огън докато омекне, накрая се слага парчето сирене - предава много приятен вкус. Пасира се и се добавят останалите продукти, като най-накрая се слага маслото и се разбърква докато се усвои от супата.

Можете да поднесете със заквасена сметана или парче пушено сирене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар