Есента е към своя край, и няма да есен, ако пое веднъж не сме си направили крем супа от тиква.
Плод или зеленчук, като най - редовно ме пита дъщеря ми, несъмнено в правилната комбинация от съставки, от тиквата можем да получим както уникални десерти, така и невероятни ястия!
Много нежна и лека храна е днешната ми крем супичка.
Изберете не много сладка тиква за това ястие.
Количеството на тиквата зависи от гъстотата която обичате, аз използвам 1 парче с размер около 10/ 10 см за 1 порция.
Тиквата се нарязва на малки кубчета и се слага да се свари с вода която да я покрие поне 3 пръска над нея.
1/ глава лук
скилидка чесън
малко джинджифил
черен пипер и кимион на вкус
сол
1/3 пакетче масло или около 40 грама
щипка шафран за разкош
малко парченце сирене
Към тиквата се добавят наситнения чесън и лук, джинджифила и солта и се оставя да ври на слаб огън докато омекне, накрая се слага парчето сирене - предава много приятен вкус. Пасира се и се добавят останалите продукти, като най-накрая се слага маслото и се разбърква докато се усвои от супата.
Можете да поднесете със заквасена сметана или парче пушено сирене!
Няма коментари:
Публикуване на коментар