неделя, 6 ноември 2016 г.

Печени ябълки с мед, канела и лешници

Есента е прекрасен сезон, изпълнен с толкова голямо изобилие на плодове и дарове на природата. 

Понякога си мисля че със седмици мога да не повторя десерт -  а десертите - те са моята слабост, от най - завъртените до безумно лесните като този.
Приготвен буквално за минути и  също за толкова изяден.

Нужни са Ви няколко ябълки, обелени, почистени и разрязани на две.

Поставете ги в леко подмазана тава във всяка половинка сложете по една чаена лъжичка мед, малко канела и  щипка  ситно смлени лешници.
Печете на 160 градуса  докато ябълките омекнат и добият карамелен вид.

А после .... сложете топка ванилов сладолед върху горещите ябълки и  сипете чаша хубаво розе!

Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар