събота, 19 ноември 2016 г.

Гъбена чорбичка


Това е любимата супа на любимия мъж в моя живот!

Приготвяме я с различни видове гъби, като безспорно най - вкусна става с манатарки.
Тази тук е с култивирани печурки, но вкуса и по нищо не отстъпва - плътен и много ароматен!

За 4 порции:
5-6 големи печурки
1/4 малка глава кромид лук
1 голям морков
сол на вкус

девисил
олио
масло 1/4 пакетче
100 мл течна готварска сметана
1 л. вода

Олиото се загрява в него се добавят нарязания на ситно лук и  морков, след като лука стане прозрачен добавете и нарязаните гъби, изпържете за кратко и извадете всичко в отделен съд.
Добавете маслото + 1 пълна с връх супена лъжица  брашно, запържете за кратко и добавете студената вода, разбъркайте добре, посолете и  върнете зеленчуците  в супата. Оставете да поври на слаб котлон 10-15 минути, добавете сметаната и  свалете от печката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар