В последно време се чудя какво да измисля, само и само малките човечета да хапнат с апетит, а в същото време да включа и достатъчно разнообразни продукти.
Така се роди идеята за тази супа, която не е нещо особено, но пък се получи много вкусна!
В тенджерата под налягане сложих:
Парче месо от домашно пиле
една зелена чушка
1/4 глава лук
скилидка чесън
стрък магданоз
стрък копър
1 голям морков
2 средни картофа
сол на вкус
и вода малко над всички продукти
Всичко се сварява, за около 35 -40 минути в тенджерата, след като се охлади малко се тенжерата се отваря, добавя се 100 гр сирене и всичко се пасира.
В отделен тиган загрявте половин пакетче масло /65 гр/ в него се добавя 1 суп. л. брашно и след като брашното стане златисто започнете да добавяте от пасираната смес, като разбърквате постоянно, накарая изсипете сместа от тигана при останалата супа и разбъркайте добре.
Към маслото можете да добавете малко черен пипер, така супата ще стане по-розова а, не бяла като моята :)
Сервирайте като поръсите с ядки, натрошено сирене или настърган кашкавал, а защо не и малко сметана за готвене!
Хубавото на тази супа е че се избягва застройката а се получава плътен вкус и после, лесно можете да претоплите, без да се притеснявате от пресичане.
Няма коментари:
Публикуване на коментар