събота, 19 ноември 2016 г.

Канелони болонезе с грана падано

Обожавам италианските седмици в Лидл, не пропускам да се възползвам от уникалните им предложения.
Този път след поредната кутия канелони, открих и парче от любимото ми сирене Грана падано...
ето така се роди рецептата за Канелони болонезе с грана падано

За соса

1 глава  ситно нарязан лук
2 скилидки чесън
250 гр кайма / смес телешко и  свинско/
150 мл доматено пюре
2 големи настъргани моркова
сол на вкус
босилек на вкус
олио 


За Заливката
50 гр. масло
1 суп.л брашно
300 мл прясно мляко
100 мл готварска сметана
50 гр. грана падано
сол на вкус

Олиото се загрява добавят се последователно  лука, чесъна, каймата и настърганите моркови, след като каймата леко се запържи се добавя доматеното пюре, преди да се свали от котлона се добавя босилека, ако е пресен е най-добре, защото предава невероятен аромат.

Сместа се остава да отпочине 10 минути и  се напълва в канелоните.
Слагат се в печката на 180 градуса, като през това време се приготвя заливката.


Маслото се разтопява, добавя се брашното и  се запържва до златисто, добавя се студеното мляко и се се разбърква добре. Котлона се спира, добавя се сметаната и  настърганото сирене. С тази смес се заливат канелоните и се връщат във фурната.
Запичат се до златисто.
След като са готови, можете да добавите още малко настъргано Грана падано!


Няма коментари:

Публикуване на коментар