Обожавам италианските седмици в Лидл, не пропускам да се възползвам от уникалните им предложения.
Този път след поредната кутия канелони, открих и парче от любимото ми сирене Грана падано...
ето така се роди рецептата за Канелони болонезе с грана падано
За соса
1 глава ситно нарязан лук
2 скилидки чесън
250 гр кайма / смес телешко и свинско/
150 мл доматено пюре
2 големи настъргани моркова
сол на вкус
босилек на вкус
олио
За Заливката
50 гр. масло
1 суп.л брашно
300 мл прясно мляко
100 мл готварска сметана
50 гр. грана падано
сол на вкус
Олиото
се загрява добавят се последователно лука, чесъна, каймата и
настърганите моркови, след като каймата леко се запържи се добавя
доматеното пюре, преди да се свали от котлона се добавя босилека, ако е
пресен е най-добре, защото предава невероятен аромат.
Слагат се в печката на 180 градуса, като през това време се приготвя заливката.
Маслото
се разтопява, добавя се брашното и се запържва до златисто, добавя се
студеното мляко и се се разбърква добре. Котлона се спира, добавя се
сметаната и настърганото сирене. С тази смес се заливат канелоните и се
връщат във фурната.
Запичат се до златисто.
След като са готови, можете да добавите още малко настъргано Грана падано!
Няма коментари:
Публикуване на коментар