Това е второто ястие което приготвих от листата на червеното цвекло, крехки и много вкусни сърмички.
За плънката :
ориз,
кромид лук,
скилидка чесън
сол
кимион
малко червен пипер
олио
Олиото се загрява, добавя се скилидката чесън за кратко, след нея нарязания кромид лук, и ориза, веднага се долива вода в съотношение 1:3 с ориза и след като, ориза поеме вода се отдръпва от котлона.
Подготовка на листата:
ако имат по дебели жилки, ги отстранете, почистете и измийте листата, и бланширайте за няколко секунди във вряща вода.
По крехките листа можете директно да навийте на сърмички, като направих аз - половината бланширах, другата половина оставих пресни, просто се навиват малко по - трудно.
Подредете в тавичката налейте много ,малко водичка и запечете във фурната
Сервирайте с кисело мляко и си хапнете с удоволствие!
Няма коментари:
Публикуване на коментар