сряда, 1 юли 2015 г.

Канелони с шунка и гъби

В къщи обичаме италианката кухня, паста, лазаня, пицата дори няма да я спомена... :)
Този път си приготвихме канелони... Обикновено ги приготвям със сос тип Болонезе, сега обаче реших да експериментирам с нещо по-различно
Гъбки, шунка, сирена.. в комбинация с любимата ни слатка Капрезе
Продуктите са за половин кутия канелони
В 1/4 пакетче масло, комбинирано с 1 суп. л. олио, добавих нарязаните на ситно 300 грама гъби, след като омекнаха, добавих шунката, индийско орехче, девисил. с тази плънка напълних канелоните:
 За соса използвах:
1/4 пакетче масло
2 суп. л олио
2 суп. л. брашно
200 мл прясно мляко
300 мл вода
парче сирене чедър
парче ементал
150 гр. прясно козе сирене
сол
девисил
Разтопих маслото, добавих олиото и брашното и след като се запържи леко, добавих студеното мляко и водата, след като завря, добавих натрошените сирена. Оставих на котлона още малко докато сирената се разтопят и с този сос залях канелоните.

Запекох във фурната ... и готово 
Допълнете със салатка от розови домати, прясно козе сирене, полято със зехтин и босилек