сряда, 22 юли 2015 г.

Мусака от тиквички

Още едно бързо лятно ястия с любимите ни тиквички.
Не ми се застоява в кухнята в тези жеги, но ето едно предложение за мусака, която става значително по-бързо от обикновената
Сготвих я почти, както правя калсическата мусака, с малко повече пресен лук и копър.
Около 2 кг тиквички нарязани на кубчета
200 мл доматен сок
1 връзка пресен лук
250 гр кайма
връзка копър
1-2 листа дафинов лист
шепа ориз
100 мл олио
 
Всички продукти нарязах на ситно и разбърках в тавичката в която ще се пече, добавих ориза и надробената кайма и разбърках всичко отново.
Добавих малко сол, олиото и изпекох.
Когато всичко е готово добавете заливка от 2 яйца, 400 гр, кисело мляко, щипка сода бикарбонат и 150-200 гр настъргано сирене.