вторник, 14 юли 2015 г.

Пукани люти чушлета

Сега е сезона на мнооогото пресни и  домашни зеленчуци, на пикници, барбекюта, изобщо лято е! И ако като нас обичате да си похапвате лютичко, ще ви споделя моята рецепта за пукани люти чушлета, правя ги от 4-5 години, и винаги ги хапваме с охота.

Освен това, ако направите повече, спокойно можете да ги приберете в бурканче в хладилника- издържат няколко седмици :)
 
Марина за 10-15 чушки
1 суп. л. мед
1 суп. л зехтин
2 суп. л. оцет
1 голяма скилидка счукан чесън,
няколко стръка магданоз
1-2 морковчета нарязани на всичко
Всичко се обърква заедно
 в соса се добавят горещите чушлета, които се слагат на скарата за крадко, за да им се пукне коричката, 

и се оставят похлупени 15-20 мин

после си ги хапнете с удоволствие :)