Сега е сезона на мнооогото пресни и домашни зеленчуци, на пикници, барбекюта, изобщо лято е! И ако като нас обичате да си похапвате лютичко, ще ви споделя моята рецепта за пукани люти чушлета, правя ги от 4-5 години, и винаги ги хапваме с охота.
Освен това, ако направите повече, спокойно можете да ги приберете в бурканче в хладилника- издържат няколко седмици :)
Марина за 10-15 чушки
1 суп. л. мед
1 суп. л зехтин
2 суп. л. оцет
1 голяма скилидка счукан чесън,
няколко стръка магданоз
1-2 морковчета нарязани на всичко
Всичко се обърква заедно
в соса се добавят горещите чушлета, които се слагат на скарата за крадко, за да им се пукне коричката,
и се оставят похлупени 15-20 мин
после си ги хапнете с удоволствие :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар