Тази година, майка ми е посадила червено цвекло, още щом видях свежия им вид и зелен цвят реших че непременно трябва да ги пъхна в някакво ястие.
Разчетох се в Интернет, а те се оказаха и изключително ценен източник на хлорофил, желязо, магнезий и полезни за кръвта и общото състояние на организма.
На вкус са по скоро като киселец, поради което нямат нужда от допълнително овкусяване с с оцет или лимон.
И така направих ето тази вкусна салатка с орехов дресинг.
Няколко листа къдрава маруля
6-7 листа от цвекло
1/2 глава лук
2 сварени яйца
150 гр. крехко месо / аз използвах свинско изпечено във фурната само съ с сол, но бихте могли да го сварите или да използвате пилешко./
Почистете листата цвекло от по дебелите жилки и накъсайте на ситно, нарежете марулята, сложете в купа и добавете останалите продукти
За дресинга:
50 мл салатен зехтин
1 малка скилидка чесън
50 гр ситно смляни орехи
малко сол
всички продукти за дресинга се смесват и се оставят за час в хладилника за да се обогатят ароматите.
Преди сервиране салатата се полива с дресинга
Няма коментари:
Публикуване на коментар