понеделник, 20 юли 2015 г.

Сладко от круши

Тази година определено съм на вълна сладка - просто не мога да спра да ги правя, и ми се иска да пробвам с всеки следващ плод.

А рафтчетата ми се запълват, запълват и ако продължавам така, рискувам на зима да не се побера в старите си дрехи... обаче не устоях и на тези вкусни крушки.

Всъщност това сладко го направих с цел да го използвам в сладкиши, именно затова оставих и крушите на половинки.

Метода не е нов -  направих го отново  с желираща захар на Захира в съотношение плод захар 1:1. 
Почистих крушите от вътрешноста и посипах си захарта
След като престояха така няколко часа, захарта почти се разтопи и се отпусна солидно количество сироп.
Преместих на котлона и варих  на слаба степен до сгъстяване. Затворих директно в бурканчета и обърнах с капачката надолу, за да вакумират.