Тази година определено съм на вълна сладка - просто не мога да спра да ги правя, и ми се иска да пробвам с всеки следващ плод.
А рафтчетата ми се запълват, запълват и ако продължавам така, рискувам на зима да не се побера в старите си дрехи... обаче не устоях и на тези вкусни крушки.
Всъщност това сладко го направих с цел да го използвам в сладкиши, именно затова оставих и крушите на половинки.
Метода не е нов - направих го отново с желираща захар на Захира в съотношение плод захар 1:1.
Почистих крушите от вътрешноста и посипах си захарта
След като престояха така няколко часа, захарта почти се разтопи и се отпусна солидно количество сироп.
Преместих на котлона и варих на слаба степен до сгъстяване. Затворих директно в бурканчета и обърнах с капачката надолу, за да вакумират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар