понеделник, 20 юли 2015 г.

Малиново суфле

Прекрасния розово-червеникав цвят на тези малки ароматни плодчета просто ме предизвикваше да направя с тях лек и  изкушаващ десерт.

Малиново суфле ми звучеше като перфектна комбинация с тях.

Доста се чудих дали да мина малините през цедка, заради малките зрънца, заради които доста често ги пренебрегваме в десертите, но накрая реших да ги оставя. Вие обаче ако сте почитатели на гладката текстура, можете да го направите. Уверявам Ви обаче, че това изобщо не повлияват на деликатния вкус на този десерт!

 за 4  суфлета
300 гр. малини
4 белтъка
100 гр, пудра захар
2 суп. л брашно
масло за намазване на формичките

Малините пасирах/ ако ще минавате през цедка, тук  е момента/ и добавих към тях брашното.
Формите за суфлето се намазват с  масло и се оставят в хладилника за поне 10 минутиЯйцата  и захарта се разбиват на сняг
и към тях се добавя  малиновата смес, разбърква се внимателно и се изсипва във формите

Пече в  предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-15 мин.
Преди сервиране, можете да поръсите с пудра захар! Имайте предвид че суфлето спада доста бързо именно затова се хапва веднага след изпичане.
Да ви е сладко и вкусно!



Няма коментари:

Публикуване на коментар