Хапваше ми се нещо сладко, нещо което да направи петъчния ми следобед приветлив!
И така продуктите за това изкушение:
за блата:
2 банана
2 яйца
50 грама бяла захар
100 грама кафява захар / тази която използвам е доста сладка, ака че ако използват обикновена бамбукова захар увеличете количеството на 150 гр/
1 кафяна лъжичка канела
1 бакпулвер
150 мл олио
200гр. брашно
1 банан и около 1/4 от втория се нарязват на кръгчета и се поставят на дъното на тавичката върху хартия за печене, която леко се намазва с масло.
Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер, добавя се останалия намачкан банан, олиото, канелата, бакпулвера и накрая брашното и се разбърква отново.
места изсипва върху бананите и пека за 30 мин на 200 градуса. Пробвайте готовността с клечка за зъби. По нея не бива да остава тесто.
Изпечения пай оставих да изстине.
През това време се захванете с карамелената смес.
150 гр. захар
400 м сладкарска сметана
30 гр. масло
Захарта се карамелизира, добавя се маслото и се изсипва сметаната. Не бива да завира, дръжте я на слаб котлон и непрекъснато бъркайте, докато се сгъсти, като боза После оставете да изстине.
През това време разбийте сметана с миксер, отделете 1/3 за украса.
Останалата смесете с изстиналата карамелена смес, като бъркате непрестанно.
Получава се доста рядък крем.
Разрежете пая на две и изсипете половината от крема между двете части, останалото полейте отгоре. Оставете така 15-20 мин да поеме течността и просто сипете отгоре останалата сметана, леко загладете, без да се престаравате, поръсете с начупен шоколад, парченца банани и оставете за поне час в хладилника!
Резултата от този експеримент се получи мнооого вкусен и скоро ще бъде повторен :)
Чудесен сладкиш, със сигурност ще се направи вкъщи :)
ОтговорИзтриванеРадвам се че Ви е харесал! Желая Ви усмихнат ден!
ОтговорИзтриване