четвъртък, 28 май 2015 г.

Френски галет със сирене бри и сладко от череши

Следобедите ни не са това , което бяха!

Някога с нетърпение очаквахме летните съботни дни, за да се препечем на някое плажче, сега  отново ги очакваме, но този път за да бъдем до хората , които обичаме ... е пред мен отново има басейн / с олимпийските размерите на леген, в който са се потопили няколко барби/, и може би чак сега си давам сметка какво е щастие!
Май прекалих със сантименталностите, но идеята на този десерт беше да донесе щастие на най - специалната жена в моя живот - прекрасната ми майка!

Масленото тесто
250 гр брашно 125 гр масло 50 мл вода 1ч.л. захар 1ч.л. сол

Замесва се меко тесто, разточва се  и отгоре се нареждат парченцата сирене бри, полива се със сладкото от череши, краищатата се завиват, много леко поръсих с галета, 


и  изпекох за около 20 мин на 190 градуса.

Рецептата за това топящо се в устата сладкиче, е от моя приятелка която го беше направила със сладко от дюли - резултата също беше впечатляващ. Всъщност мисля че кавото и плодово сладко да се сложи ще е чудесно, точно заради комбинацията на сладко и по-острия вкус на сиренето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар