Предлагам Ви и едно топящо се в устата удоволствие, кото правих наскоро
Необходими продукти:
4 яйца
150гр. захар
150 гр. брашно
1 ампула ванилия
1 пакет масло /125 гр/
500 мл. прясно мляко
Първо разделих яйцата на жълтици и белтъци в две отделни купи.
Към жълтъците добавих захарта и ванилията и разбърках добре / в оригиналната рецепта се слага 1 суп. л вода, но при мен нямаше нужда, защото яйцата бяха големи/, накрая се добавя и маслото и отново се разбива.
В 1/3 от прясното мляко добавих брашното при постоянно бъркане и след като се разтвори, изсипах останалото мляко. Млечната смес се изсипва при жълтъците отново при постоянно бъркане.
Най - накрая се прибавят и разбитите на сняг белтъци, като тук се бърка много внимателно.
Готовата смес е малко по гъста от крем карамелена. Изсипва се в подходящ съд и се пече. Моята се пече на 180 градуса за около час.
За мое учудване наистина при печенето се отделя тънък блат отгоре и отдолу, а в средата остава чудесен пухкав крем.
150 гр. брашно
1 ампула ванилия
1 пакет масло /125 гр/
500 мл. прясно мляко
Първо разделих яйцата на жълтици и белтъци в две отделни купи.
Към жълтъците добавих захарта и ванилията и разбърках добре / в оригиналната рецепта се слага 1 суп. л вода, но при мен нямаше нужда, защото яйцата бяха големи/, накрая се добавя и маслото и отново се разбива.
В 1/3 от прясното мляко добавих брашното при постоянно бъркане и след като се разтвори, изсипах останалото мляко. Млечната смес се изсипва при жълтъците отново при постоянно бъркане.
Най - накрая се прибавят и разбитите на сняг белтъци, като тук се бърка много внимателно.
Готовата смес е малко по гъста от крем карамелена. Изсипва се в подходящ съд и се пече. Моята се пече на 180 градуса за около час.
За мое учудване наистина при печенето се отделя тънък блат отгоре и отдолу, а в средата остава чудесен пухкав крем.
Идеята за този прекрасен десерт взех от тук : http://www.cookwithasmile.com/%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88/
Няма коментари:
Публикуване на коментар