Преди няколко месеца, тази вкусотия не спираше да се върти по всички кулинарни групи, под всякакви форми и вид. Разбира се няма как да не се пробва.
Днес обаче ги приготвих за вечеря, изцяло съобразени с вкуса на мъжката част от семейство - т. е много мръвчици да има :)
За основа използвах известната на пазара - Питка Маргарита, няма как, нали ми е адашка :)
За плънката - 4 порции
200 гр. крехко свинско месео
150гр. кайма
150 гр. бекон
100 гр. луканкови пръчици
половин глава стар лук
1 зелена чушка
1 розов домат
1 стрък пресен чесън
60-70 мл. олио
За заливката
2 яйца
200 гр. прясно зърнесто сирене
кашкавал
Олиото се загрява, след което се добавят нарязания лук и чесън на ситно, веднага след това каймата, бекона и парченцата месо След като леко с запържи, добавих нарязаната чушка и настъргания домат, посолих леко и оставих да къкри под капак. След като всичко това отпусна достатъчно сосче, сложих и нарязаните луканкови пръчици., оставих така на слаб огън още 10 мин.
Напълних бохчите и зпекох за 15 мин в загята фурна на 200 градуса, добавих заливката и запекох за още 10 мин, накрая поръсих с кашкавал
!
Няма коментари:
Публикуване на коментар