сряда, 27 май 2015 г.

Пълнозърнести франзелки със сушен лук

 Ето моето топличко и много вкусно предложение за следобедна закуска


За щастие имам възможността да използвам пресни и екологично чисти произведени зеленчуци и подправки, които милото ми семейство обработва, и така поради огромното количество пресен лук, който си бях набрала, се впуснах в предизвикателството да си го изсуша. Бях доста скептично настроена, каво ще се получи, но ... нарязан на ситно, за 1час на 100 градуса във фурна с вентилатор, желания резултат беше постигнат.

Сега оставаше да измисля в какво да го пъхна :) и така 
Едни изключително лесни и мекички пълнозърнести франзели

За тестото:
500 гр. пълнозърнесто брашно
200 гр. кисело мляко
1 к. л. сода за хляб
100 мл олио
1ч.л захар
1ч.л сол
Всички продукти сложих в робота и замесих меко тесто, разделих го на две, и разточих кора, която поръсих със сушения лук, навих на руло, оформих франзелите и изпекох  за около 30 мин на 190 градуса
 Това е , да ви е вкусно и много усмихнато!

Няма коментари:

Публикуване на коментар