Ето моето топличко и много вкусно предложение за следобедна закуска
За щастие имам възможността да използвам пресни и екологично чисти произведени зеленчуци и подправки, които милото ми семейство обработва, и така поради огромното количество пресен лук, който си бях набрала, се впуснах в предизвикателството да си го изсуша. Бях доста скептично настроена, каво ще се получи, но ... нарязан на ситно, за 1час на 100 градуса във фурна с вентилатор, желания резултат беше постигнат.
Сега оставаше да измисля в какво да го пъхна :) и така
Едни изключително лесни и мекички пълнозърнести франзели
За тестото:
500 гр. пълнозърнесто брашно
200 гр. кисело мляко
1 к. л. сода за хляб
100 мл олио
1ч.л захар
1ч.л сол
Всички продукти сложих в робота и замесих меко тесто, разделих го на две, и разточих кора, която поръсих със сушения лук, навих на руло, оформих франзелите и изпекох за около 30 мин на 190 градуса
Това е , да ви е вкусно и много усмихнато!
Няма коментари:
Публикуване на коментар