От доста време на пазара гледам тези червени картофчета, и най - накрая се реших да ги опитам. Вкуса им наистина е по различен, по-сладникави и много вкусни:)
И тъй като не исках да се усеща истинския им вкус, просто ги нарязах на шайби, заедно с кората /добре измити, разбира се /, добавих малко сол и олио и изпекох.
Станаха чудесна гарнитура за сърчицата
Пилешките сърца, сварих за около15 мин във вряща вода и изсипах в тавичка, върху тях добавих леко запържени глава лук, 1 морков и няколко гъби
Полях с около 150 мл готварска сметана
И запекох в загрята фурна за около 250 мин. На финала добавих настърган кашкавал.
Напоследък използвам Лакрима, защото вкусът му много се доближава до този който си спомням от детството ми :)
Ястието става доста тежко, затова спокойно може да си го комбинирате със зелена салатка, и дори чаша охладено вино! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар