вторник, 20 юни 2017 г.

Домашна лимонова рикота с билки

Всички в къщи обичаме това сиренеце, а ето как открих начин да си го приготвяме и  в домашни условия/

1 л. прясно мляко
1 лимон
 за овкусяване
сол
прясна маточина

Млякото се кипва на котлона, и в него се изцежда сока на един лимон.
Дръпва се настрани и се оставя да изстине.
Прецедете суроватката, а останала гъста смес е началото на Вашата рикота.

Посолете я на вкус и  е готова за хапване. Ако я използвате за сладкиши, не  е нужно да добавяте сол.

Но ако я искате на филийка, непременно пробвайте този вариант
овкусете със скилидка чесън нарязан на ситно, стръкче маточина и малко настъргана лимонова кора.