събота, 19 август 2017 г.

Сладкиш с карамелизирани смокини

Чудесен плод , които може да допълни всякакви сладкиш!

За тестото:
2 яйца
200 гр. захар
150 мл прясно мляко
100 гр. масло
30 гр ром
1 ванилия
1 бакпулвер
около 300 гр брашно за да получите консистенция малко по гъста от тесто за кекс

За карамелизираните смокини.
Около 20 бр смокини
150 гр захар.
Смокините се поръсват от предната вечер със захарта и се оставят в хладилник. 

Преди да започнете да приготвяте тестото, сложете смокините в сух тиган  на котлона докато отпуснат лек сос и започнат да се карамелизират.

Разпределете тестото във форма и подредете отгоре смокините, като леко притиснете .
Изпечете в умерена фурна