Тази
рецепта прочетохме преди няколко години в кулинарен вестник, премина през
няколко модификации от наша страна, но не пропускаме да си я приготвим в
разгара на патладжаните, всяко лято!
Два
големи патладжана се нарязват на кръгчета, посоляват се и се накисват
във вода за 1 час. Изпържват се за кратко в сгорещена мазнина.
За плънката;
50 мл олио
1 глава лук
250 гр. агнешка кайма / или ситно нарязани агнешки мръвчици/
200 мл доматен сок
1 люта чушка по желание, ако обичате лютичко и децата няма да хапват
черен пипер на вкус
Загрейте олиото и запържете лука, добавете агнешкото , след като е почти готово прибавете доматения сок.
В подходяща тавичка наредете ред патладжани, разпределете плънката и покрийте с още един ред патладжани.
Запечете във фурна.
Пригответе заливка от:
2 яйца
200 гр кисело мляко
щипка сода бикарбонат
100 гр. натрошено сирене
Запечете до готовност
Няма коментари:
Публикуване на коментар