вторник, 8 август 2017 г.

Мусака от патладжани


Тази рецепта прочетохме преди няколко години в кулинарен вестник, премина през няколко модификации от наша страна, но не пропускаме да си я приготвим в разгара на патладжаните, всяко лято!

Два големи патладжана се нарязват на кръгчета, посоляват се и се накисват във вода за 1 час.  Изпържват се за кратко в сгорещена мазнина.

За плънката;
50 мл олио
1 глава лук
250 гр. агнешка кайма / или ситно нарязани агнешки мръвчици/
200 мл доматен сок
1 люта чушка по желание, ако обичате лютичко и децата няма да  хапват
черен пипер на вкус

Загрейте олиото и запържете лука, добавете агнешкото , след като е почти готово прибавете доматения сок.

В подходяща тавичка наредете ред патладжани, разпределете плънката и покрийте с още един ред патладжани.
 
Запечете във фурна.

Пригответе заливка от:
 2 яйца 
200 гр кисело мляко
щипка сода бикарбонат 
100 гр. натрошено сирене

Запечете до готовност
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар