Една изпробвана рецепта от кулинарното списание на Била, която се оказа изключително вкусна!
Все още има тиквички и можете да си я приготвите без никакви скрупули :)
Аз направих половин доза, но ще дам продуктите по оригиналната рецепта.
1,5 кг тиквички
5 глави кромид лук
2 с. л сол
3 ч. ч оцет
1ч.ч захар
1 ч.л къри
1.ч. л. червен пипер
1 ч. л черен пипер
1 ч.л горчица
1 връзка копър
Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета.
Лукът се нарязва б на ситно и заедно с тиквичките се слага в тенджера, посолява се и се оставят да престоят няколко часа. Останалите продукти се смесват, и се добавят към тиквичките и лука, слагат се на котлон докато сместа заври. След като кипне се оставя 5-6 минути и топли се сипват в буркани. Затварят се капачка да вакумират.
Съхраняват се в хладилник
Няма коментари:
Публикуване на коментар