Лятото е време за приключения, глезотийки и кулинарни експеименти!
Дългите
вечери и мечтаната прохлада ме карат да изпробвам нови, различни
подходи за постигане на частички ведро настроение и усмивки
Свежата мащерка в градината веднага ме грабна с вида и аромата си и просто нямаше как да не я включа в днешното приключение.
Необходими са ви 3 бр. предни туби от калмари
За марината:
3-4 стръка мащерка
скилидка чесън
1 лимон
1 суп. зехтин
сол на вкус
Изцедете сока от лимона, добавете зехтина, пресования чесън и наситнената мащерка. Прибавете солта и разбъркайте.
С тази марина покрийте добре калмарите и оставете да поседят поне 30-40 минути.
Печете по 7-8 минути от всяка страна или според вкуса Ви!
Щастливи летни вечери!
Няма коментари:
Публикуване на коментар