вторник, 8 август 2017 г.

Калмари с мащерка на скара

Лятото е време за приключения, глезотийки и кулинарни експеименти!

Дългите вечери и  мечтаната прохлада ме карат да изпробвам нови, различни подходи за постигане на частички ведро настроение и усмивки

Свежата мащерка в градината веднага ме грабна с вида и аромата си и просто нямаше как да не я включа в днешното приключение.

Необходими са ви 3 бр. предни туби от калмари

За марината:
3-4 стръка мащерка
скилидка чесън
1 лимон
1 суп. зехтин
сол на вкус

Изцедете сока от лимона, добавете зехтина, пресования чесън и наситнената мащерка. Прибавете солта и разбъркайте.
С тази марина покрийте добре калмарите и оставете да поседят поне 30-40 минути.
След това сложете на загрята скара.
Печете по 7-8 минути от всяка страна или според вкуса Ви!

Щастливи летни вечери!