Няма нищо по хубаво от домашно отгледаното месо.
Често пъти обаче то е по - жилаво и се налага допълнително мариноване за да постигнем желания вкус.
Ето така приготвих тази домашна кокошчица
1 Кокошка, моята беше 1,8 кг
За марината:
300 мл бяло вино
3 суп. л. балсамов оцет
сол на вкус
няколко зърна черен пипер
Кокошчицата
се пробива на с върха на ножа на всеки 4-5 см2, намазва обилно с
марината Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника
за 24 часа.
Когато е готова за печене, сложете
в тавата поръсете с малко червен пипер. Моята кокошчица беше доста
мазничка така, че едно парче от собствената и мазнина оставих отгоре за
да се разтопява и да не се изсушава докато се пече.
Ако нямате такава, можете да сложете парченца масло.
Вече е готова да се пъхне във фурната. Аз лично я обградих с картофки, една цяла глава лук, а вътре я напълних с цели печурки.
Така завита под един лист фолио се пече около 2 часа в загрята на 200 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар