събота, 15 октомври 2016 г.

Шоколадов чийз кейк


Една много вкусна и много шоколадова импровизация!


За бисквитения блат:
Домашни маслени бисквитки - около 350 гр.
50 гр разтопено масло
50 мл кондензирано мляко

За чийз слоя:
2 яйца
200 гр. течен шоколад
250 гр. /2 пакетчета/ обезсолено крема сирене
200 гр заквасена сметана
1 ванилия
50 мл ароматен коняк / моят е Капитан Фред/

За намазване отгоре - бял течен шоколад


Бисквитките се смилат смесват се разтопеното масло и мляко и се разстилат в тава с отделящо се дъно, като се оформя малко бордче отстрани.

Яйцата се разбиват и се добавят постепенно всички останали продукти в описаната по-горе последователност. Сместа се изсипва върху бисквитения блат и се пече в заграят на 180 градуса фурна около 30-40 минути.

Изважда се и топло се намазва с белия шоколад.

Украсете пожелание и гарнирайте със сладолед за разкош!

Няма коментари:

Публикуване на коментар