Три рецепти с патладжани!
и съответно присъстваха цяло лято на трапезата ни. И понеже все още се намират патладжанчета, ви предлагам да изпробвате три варианта, които са наш фаворит.
Като общо правило патладжаните се нарязват продупчват се с нож на няколко места и се посоляват много обилно, поливат се с ледена вода и се оставят така поне час за да се махне горчивината им.
Пълнени патладжани
Патладжаните се нарязват на половинки
приготвя се плънка от задушен лук, кайма, доматен сок и босилек, разстила се върху патладжаните и се запичат в подмазана тава, След като извадите от фурната поръсете с кашкавал.
Патладжани с агнешко
В общи линии плънката е същата като горе описната като каймата се заменя със ситно нарязано агнешко меско, добавя се куркума и и няколко зврънца бахар в плънката.
Плънката се поставя между две резенчета патладжан и отново се запича във фурната.
Патладжан бюрек
Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см, Плънката между тях е натрошено овче сирене и чубрица.
Фиксират се с клечки за зъби и се овалват в смес от 1:1 обикновени и царевично брашно.
Фиксират се с клечки за зъби и се овалват в смес от 1:1 обикновени и царевично брашно.
Подреждат се върху хартия за печене, поливат се обилно с олио и се изпичат във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар