събота, 15 октомври 2016 г.

Сок от глог



... или да затворим последните слънчеви лъчи в бурканче!

Прекрасно е да съхраниш даровете на природата за още повече, когато са здравословни и вкусни.

След като изчетох купища литература за приготвянето на шипковия сироп :


този път се доверих на кулинарния си дух :)

1 кг  глог
2 литра вода
500 гр. кафява захар
1 кафяна лъжичка лимонтозу

Глога се измива и почиства, слага се в студената вода, заедно със захарта. Оставя се на котлона да ври на слаб огън докато захарта се разтопи и пяната на сока  изчезне, добавя се лимонтозуто и се дръпва от котлона. Затваря се топло в шишенца и  се обръща с капачката надолу за да вакуумира.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар