Една стара изпитана рецепта от тефтера на мама, която освен че е изключително вкусна, просто се топи в устата.
26 суп. л. брашно
1ч.
ч неразтопена мас + 5 суп. л олио /можете да замените с масло, но със
сигурност няма да постигнете същата текстура на тестото и вкус/
1 яйце
1 чаена чаша захар
1 пакетче амонячна сода
щипка ванилия
Замесва
се меко тесто, разпределя се на дъното на тава с незалепващо покритие,
като се оставя малко парче от тестото за ураса отгоре. Запича за 10
минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Изважда
се от фурната и се изсипва 1 бурканче /300 гр./ сладко от смокини а с
останалото тетсо можете да нсатържите отгоре, да оформите като пай или
да използвате въображението си!
Няма коментари:
Публикуване на коментар