вторник, 29 март 2016 г.

Пърленка на тиган

Ако сте майка на първокласник, непременно сте се сблъскали с предизвикателството , какво да сложим за хапване за училище.
След първия месец, вече сандвичите, баничките и кексовете са им омръзнали, аз  определено иска ,когато моето дете отвори кутийка да изпита желание да похапне, а не просто да я затвори с думите ..."пак ли"

Така се роди идеята за тези импровизирани пърленки, които можете да напълните с какво ли не.


Освен всичко останало, не изискват и много време за приготвяне - можете да ги направите от вечерта, а сутринта само да добавите плънката.

1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
3 суп. л. олио, 
щипка сода
Около една чаена чаша брашно

Разбъркайте всичко продукти, накрая добавяйте брашното - трябва да се получи много гъста каша.
Загрейте тигана, добавете масло и  сипете от сместа - слага се трудно - без да се разтича. Разстелете по тигана с помощта на дървена лъжица. Печете по  няколко минути от всяка страна.

След като са готови, намажете с крема сирене, добавете парче шунка и краставичка 

и навийте на руло, или просто сгънете на две като сандвич.