Шоколад, ягоди, лешници ... не познавам човек който да може да устои на тази комбинация :)
Бърз, ненатрапчив и много приятен десерт, който освен това не изисква кой знае какви кулинарни умения .
Пригответе маслено тесто от
250 гр брашно,
125 гр масло
50 мл вода, щипка сол, 1 ванилия
Замесете и оставете в хладилника да стегне добре.
Разточете с дебелина не повече от 5 мм и разстелете в тавичка върху хартия за печене или във форма с отделящо дъно, като оставите поне 2 -3 см. борд.
Надупчете с вилица и изпечете в загрята фурна докато тестото порозовенее.
Пригответе плънката на тарта:
Затоплете 400 мл прясно мляко с 5 суп. л. захар, добавете 100 гр от любимия Ви шоколад и шепа лешници и бъркайте докато се получи хомогенна млечно -шоколадова смес.
Разтопете пакетче желатин на водна баня и добавете към млечно-шоколадовата плънка, разбъркайте добре
През това време основат Ви трябва да се е изпекла и охладила. Изсипете сместа вътре и оставете в хладилник за поне 2-3 часа.
Едва след като това време е минало,отделете сените на формата или внимателно отлепете хартията за печене.
Декорирайте с ягоди
Няма коментари:
Публикуване на коментар