петък, 25 март 2016 г.

Таятели със зеленчуци

Бързи лесни и много приятни таятели, подходящи по време на пости!

В противен случай, непременно бих добавила и каничка сметана към тях, но и така също не са за пренебрегване.

Сварете пастата и посолете на вкус..

В тигана загрейте 100 мл зехтин и  добавете последователно:
1/4 глава лук нарязан на тънки ивички
1 голям морков на лентички
4-5 големи гъби
шепа грах / да не е сварен или от консерва, за да предаде аромата си/
1 кафяна лъжичка от тази невероятна италианска подправка. 


Всъщност тук е мястото за благодарността ми за този невероятен подарък, пристигнал специално за мен, чакот Рим. Накара ме да се почувствам специална  много щастлива!


/ Според мен вътре има босилек, лют пипер, бял пипер, трюфел ... и може би още неща което не успявам да разпозная /

Задушете всичко заедно, след като зеленчуите са готови, изсипете  пастата при тях, разбъркайте и сервирайте, с нарязани сушени домати и / или песто дженовезе!


Няма коментари:

Публикуване на коментар