четвъртък, 20 август 2015 г.

Панирани патладжани

След сезона на тиквичките, неизменно идват и патладжаните.
Никога не бях панирала патладжани,винаги съм ги пържила натурални, но идеята на една дама не ми оставяше мира докато не пробвах.

Наистина, останаха изключително сочни  отвътре с хрупкава коричка отвън

Няма какво толкова да се пише по рецептата, но все пак в няколко лесни стъпки:

Патладжаните се почистват и нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см
Слагат се за час в подсолена вода за да отпуснат горчивия си сок
Потапят се в разбито яйце и сол
Овалват се в галета
Изпържват се в сгорещена мазнина 

И за да не са така самотни, направих им едно чесново - доматено сосче:

В малко мазнина леко запържих скилидка чесън и добавих настърган пресен домат, оставих на слаб огън да се  сгъсти и поръсих с пресен босилек!