Никога не бях панирала патладжани,винаги съм ги пържила натурални, но идеята на една дама не ми оставяше мира докато не пробвах.
Наистина, останаха изключително сочни отвътре с хрупкава коричка отвън
Няма какво толкова да се пише по рецептата, но все пак в няколко лесни стъпки:
Патладжаните се почистват и нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см
Слагат се за час в подсолена вода за да отпуснат горчивия си сок
Потапят се в разбито яйце и сол
Овалват се в галета
Изпържват се в сгорещена мазнина
И за да не са така самотни, направих им едно чесново - доматено сосче:
В малко мазнина леко запържих скилидка чесън и добавих настърган пресен домат, оставих на слаб огън да се сгъсти и поръсих с пресен босилек!
Няма коментари:
Публикуване на коментар